Tandställning: Klassisk räls eller nästan osynlig – vilken passar dig

 

Tandställning - räls eller nästan osynlig

Behöver du tandställning och funderar på vilken metod som skulle vara bäst? Din tandläkare kommer att rekommendera den metod som passar dina önskemål och förutsättningar bäst. Det kan dock vara skönt att ha läst om olika modeller innan besöket. Här fördelar med olika två modeller. 

Det finns en rad olika typer av moderna tandställningar att välja bland när tänderna ska justeras. Vilken tandställning som kommer att ge dig bäst och mest långvariga resultat kommer din behandlande tandläkare att informera dig om, men det kan vara skönt att ha läst på om de olika tandställningarna innan du besöker kliniken. 

4 fördelar med en nästan osynliga tandställning

På marknadens i dag finns ett par moderna och nästintill osynliga tandställning. Dessa kan hjälpa dig att korrigera bettfel och snedställda tänder. Här är fyra fördelar med systemet som består av genomskinliga plastskenor. 

1. Nästan osynlig

Systemen Invisalign och Clear Aligner består båda två av genomskinliga skenor. Detta gör att de knappt syns när de är på plats i munnen. 

2. I stort sätt smärtfritt

Om tänderna korrigeras med dessa genomskinliga skenor finns fördelen att det inte tillkommer någon smärta förutom den spänning som kan ske i tänderna när de justeras. När tändernas korrigeras med dessa skenor finns inga metallfästen eller trådar som kan stickas, göra ont och irritera i munnen.

3. Flexibilitet och enkel

Systemen är både enkla och flexibla. Om patienten behöver ta ut skenorna, exempelvis vid större evenemang, måltider, möten och liknande är det inga svårigheter. Skenorna är enkla att ta ut under kortare stunder. Däremot ska skenorna sitta på plats så mycket som möjligt för att inte påverka behandlingen.

4. Tydliga resultat

Patienten får redan i början av sina behandling en tydlig behandlingsplan med ett uppskattat slutresultat. Detta gör att målbilden är tydlig redan från början. 
Läs mer om att reglera tänderna med genomskinliga skenor här

4 fördelad med en klassisk fast tandställning

Den fasta tandställningen, rälsen, är en välbeprövad metod inom tandreglering. Det ger precisa resultat och har använts under lång tid. Här är fyra fördelar med den klassiska rälsen.

1. Precisa resultat

Men hjälp av den buccala tandställningen kan man uppnå de mest exakta resultaten, tack vare systemets precision. 

2. Estetiskt tilltalande

Många tycker att den klassiska rälsen känns jobbig på grund av att den är väldigt synlig. Aqua Dental erbjuder estetiskt tilltalande tandfärgade brackets till den klassiska rälsen. Det gör att tandställningen syns mindre, utan att tumma på slutresultatet.

3. Hållbara resultat

Den fasta tandställningen är en beprövad metod där det finns mycket erfarenhet och kunskap. Om du följer din tandläkares instruktioner är resultatet väldigt hållbart. 

4. Sitter fast

Eftersom tandställning inte kan tas ut utan sitter fast på tänderna är det möjligt att vara väldigt exakt i tändernas placering. Det är en fördel som gör att det går att vara väldigt precis i tandregleringsbehandlingen.
Vill du veta mer om den rälsen? Klicka här

Är du intresserad av tandreglering?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta oss

Vill du veta mer om tandställning och tandreglering? Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer.

Kontakta Aqua Dental
020 20 20 80
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Centralen – Stockholm
Vasagatan 44

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Få ditt drömleende med hjälp av tandreglering

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som bara går att göra i tonåren. Faktum är att tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, ofta är ett mycket bra behandlingsalternativ för dig som vill förändra ditt bett och utseendet på ditt leende, oavsett ålder. Ortodontiska behandlingar kan vara aktuella om dina tänder sitter […]

Tandställningens utveckling genom tiden

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandställning Tandreglering är en populär behandling som dessutom blir allt vanligare bland vuxna. Det är en metod som funnits betydligt längre än vad du kanske tror, men det har hänt mycket i utvecklingen sedan tandregleringens begynnelse. I dag finns det många olika tandställningar att reglera tänderna med. Den traditionella rälsen är fortfarande den mest använda tandställningen, […]

Därför ska du använda en retainer efter en tandställning

Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized När den större delen av en tandregleringsbehandling är genomförd och tandställningen plockas ut behöver tändernas positioner stabiliseras, vilket görs genom en så kallad retainer. Retainern är en viktig del i behandlingens långsiktiga resultat. En tandregleringsbehandling består av tre faser och fixeringsfasen är den sista av dem. I det stadiet används en retainer för att stärka […]

Att skaffa tandställning – här är patienternas upplevelser

Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning I dag erbjuds tandreglering på flera sätt och vilken metod som passar dig bäst beror på en rad olika och högst individuella faktorer. Därför är alltid det inledande behandlingssteget ett konsultationsmöte med en tandläkare för att bedöma dina förväntningar och förutsättningar.  I regel är de klassiska rälsen fortsatt den mest effektiva metoden då tänder kan […]

Välj tandställningen som passar dig bäst

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Orsakerna till tandreglering är många, åtgärderna likaså. Den klassiska tandställningen är fortfarande den som ger bäst resultat, men har nu också sällskap av mindre synliga varianter. Ibland behöver åtgärder göras för att tänderna över huvud taget ska fungera, ibland önskar vissa göra det på grund av missnöje över leendets estetik. Det finns en mängd tandställningar […]

Betala din tandreglering med faktura

Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Kanske har du irriterat dig på något med ditt leende men inte haft pengarna att betala för en tandreglering. Eller så kanske du har ett bettfel som du måste justera. Nu erbjuder Aqua Dental en ny betalningsmöjlighet. Nu finns det inga skäl att dra på behandlingen längre. Med Klarna faktura så underlättas betalningen för dig som […]