Tandställning: Klassisk räls eller nästan osynlig – vilken passar dig

 

Tandställning - räls eller nästan osynlig

Behöver du tandställning och funderar på vilken metod som skulle vara bäst? Din tandläkare kommer att rekommendera den metod som passar dina önskemål och förutsättningar bäst. Det kan dock vara skönt att ha läst om olika modeller innan besöket. Här fördelar med olika två modeller. 

Det finns en rad olika typer av moderna tandställningar att välja bland när tänderna ska justeras. Vilken tandställning som kommer att ge dig bäst och mest långvariga resultat kommer din behandlande tandläkare att informera dig om, men det kan vara skönt att ha läst på om de olika tandställningarna innan du besöker kliniken. 

4 fördelar med en nästan osynliga tandställning

På marknadens i dag finns ett par moderna och nästintill osynliga tandställning. Dessa kan hjälpa dig att korrigera bettfel och snedställda tänder. Här är fyra fördelar med systemet som består av genomskinliga plastskenor. 

1. Nästan osynlig

Systemen Invisalign och Clear Aligner består båda två av genomskinliga skenor. Detta gör att de knappt syns när de är på plats i munnen. 

2. I stort sätt smärtfritt

Om tänderna korrigeras med dessa genomskinliga skenor finns fördelen att det inte tillkommer någon smärta förutom den spänning som kan ske i tänderna när de justeras. När tändernas korrigeras med dessa skenor finns inga metallfästen eller trådar som kan stickas, göra ont och irritera i munnen.

3. Flexibilitet och enkel

Systemen är både enkla och flexibla. Om patienten behöver ta ut skenorna, exempelvis vid större evenemang, måltider, möten och liknande är det inga svårigheter. Skenorna är enkla att ta ut under kortare stunder. Däremot ska skenorna sitta på plats så mycket som möjligt för att inte påverka behandlingen.

4. Tydliga resultat

Patienten får redan i början av sina behandling en tydlig behandlingsplan med ett uppskattat slutresultat. Detta gör att målbilden är tydlig redan från början. 
Läs mer om att reglera tänderna med genomskinliga skenor här

4 fördelad med en klassisk fast tandställning

Den fasta tandställningen, rälsen, är en välbeprövad metod inom tandreglering. Det ger precisa resultat och har använts under lång tid. Här är fyra fördelar med den klassiska rälsen.

1. Precisa resultat

Men hjälp av den buccala tandställningen kan man uppnå de mest exakta resultaten, tack vare systemets precision. 

2. Estetiskt tilltalande

Många tycker att den klassiska rälsen känns jobbig på grund av att den är väldigt synlig. Aqua Dental erbjuder estetiskt tilltalande tandfärgade brackets till den klassiska rälsen. Det gör att tandställningen syns mindre, utan att tumma på slutresultatet.

3. Hållbara resultat

Den fasta tandställningen är en beprövad metod där det finns mycket erfarenhet och kunskap. Om du följer din tandläkares instruktioner är resultatet väldigt hållbart. 

4. Sitter fast

Eftersom tandställning inte kan tas ut utan sitter fast på tänderna är det möjligt att vara väldigt exakt i tändernas placering. Det är en fördel som gör att det går att vara väldigt precis i tandregleringsbehandlingen.
Vill du veta mer om den rälsen? Klicka här

Är du intresserad av tandreglering?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Stockholm

Aqua Dental - Expressen
Vasagatan 12
Aqua Dental - Farsta
Farsta Torg 25
Aqua Dental - Hammarby Sjöstad
Lugnets Allé 10
Aqua Dental - Kista
Danmarksgatan 46
Aqua Dental - Kungsholmen
Norr Mälarstrand 62
Aqua Dental - Mood
Norrlandsgatan 13
Aqua Dental - Mörby
Mörby Centrum
Aqua Dental - Nacka
Forumvägen 32
Aqua Dental - Odenplan
Dalagatan 42
Aqua Dental - Sollentuna
Sollentuna Centrum
Aqua Dental - Täby
Täby Centrum
Aqua Dental - Vasastan
Saltmätargatan 22
Aqua Dental - Östermalm
Sturegatan 48
Aqua Dental - Narkoskliniken
Rålambsvägen 10A-10B

Göteborg

Aqua Dental - Östra Hamngatan
Östra Hamngatan 52
Aqua Dental - Olskroken
Redbergsvägen 13A
Aqua Dental - Mölndal
Brogatan 17

Uppsala

Aqua Dental - Uppsala
Vaksalagatan 3

Malmö

Aqua Dental - Malmö
Södra Promenaden 69A

Västerås

Aqua Dental - Västerås
Vasagatan 25

Helsingborg

Aqua Dental - Helsingborg
Kullagatan 11

Karlstad

Aqua Dental - Karlstad
Järnvägsgatan 7

Åre

Aqua Dental - Åre
Sankt Olavs väg 33

Östersund

Aqua Dental - Östersund
Kyrkgatan 66

Hur länge ska man ha en retainer?

Tandreglering En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats. Med en retainer bibehåller du ditt nya leende. Hur länge man ska ha en retainer beror på flera olika faktorer som exempelvis behandlings omfattning.  När din tandregleringsbehandling är avslutad är det viktigt att resultatet upprätthålls. Då används ofta en retainer. En retainer ser till så att […]

Olika typer av osynliga tandställningar

Fast tandställning Incognito Invisalign Tandreglering Tandställning Osynliga tandställningar blir allt vanligare och idag finns det flera alternativ på marknaden att välja mellan.   Osynliga tandställningar är en populär behandlingsmetod för dem som vill korrigera sitt bett men önskar ett mer diskret alternativ. Det finns två huvudsakliga typer av osynliga tandställningar: aligners och lingual tandställning.  Aligners Aligners är en av de mest […]

Vad är aligners?

Uncategorized Aligners är en tandställning som består av osynliga, avtagbara skenor. Skenorna korrigerar estetisk eller funktionell bettproblematik och förflyttar tänderna gradvis mot önskad position. En tandställning med aligners är nästintill osynlig och går att ta av och på. Skenorna   används för att göra tänderna raka och korrigera bettfel. Det är ett alternativ till den traditionella […]

Varför behövs en retainer?

Uncategorized En retainer är en viktig del i en tandregleringsbehandling. Den behövs för att hålla tänderna på plats efter att behandlingen avslutats och tandställningen avlägsnats.  En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats,  för att hålla tänderna på plats. När tandställningen plockas bort behöver tändernas nya positioner stabiliseras. Utan en retainer kan tänderna flytta tillbaka […]

Tandreglering med check – Så går det till

Uncategorized Många barn och unga har någon form av bettavvikelser. De flesta bettfel leder inte till funktionella problem, men en tandreglering kan bli aktuell av både estetiska och funktionella skäl. Barn och unga upp till 24 år som har bettfel som kan påverka funktionaliteten kan få en så kallad tandregleringscheck av regionen.   Bettavvikelser är vanligt förekommande. […]

Så väljer du rätt tandställning

Uncategorized Behöver du reglera dina tänder? Många förknippar tandställning med en klassisk räls, men i dag finns det flera tekniker och olika typer av tandställningar att välja bland. Idag finns det många alternativ att välja för att reglera tänder, vilket kan göra det svårt att ta ett slutgiltigt beslut. Det finns olika för- och nackdelar beroende […]

Så korrigerar du bettfel

Fast tandställning Tandläkare Tandreglering Tandställning Att ha någon form av bettfel är väldigt vanligt. Det är i själva verket få som har ett naturligt jämnt bett. Om bettfelet är omfattande kan det påverka utseendet och självkänslan eller ge upphov till besvär med exempelvis tuggförmågan. Då kan bettfelet åtgärdas med tandreglering.  Bettfel kan på sikt leda till förändringar i tänderna och […]

Vad gör en ortodontist?

Fast tandställning Tandläkare Tandreglering Tandställning Bettproblematik, tandregleringsmetod, omfattning och val av behandlare. Det är många faktorer som spelar in för att resultatet av en tandreglering ska bli så lyckat som möjligt. Det är viktigt att välja en specialist för att ge din behandling de bästa förutsättningarna.   En ortodontist är en tandläkare som utöver sin tandläkarexamen har specialistutbildat sig inom tandreglering. […]