Tandställning: Klassisk räls eller nästan osynlig – vilken passar dig

 

Tandställning - räls eller nästan osynlig

Behöver du tandställning och funderar på vilken metod som skulle vara bäst? Din tandläkare kommer att rekommendera den metod som passar dina önskemål och förutsättningar bäst. Det kan dock vara skönt att ha läst om olika modeller innan besöket. Här fördelar med olika två modeller. 

Det finns en rad olika typer av moderna tandställningar att välja bland när tänderna ska justeras. Vilken tandställning som kommer att ge dig bäst och mest långvariga resultat kommer din behandlande tandläkare att informera dig om, men det kan vara skönt att ha läst på om de olika tandställningarna innan du besöker kliniken. 

4 fördelar med en nästan osynliga tandställning

På marknadens i dag finns ett par moderna och nästintill osynliga tandställning. Dessa kan hjälpa dig att korrigera bettfel och snedställda tänder. Här är fyra fördelar med systemet som består av genomskinliga plastskenor. 

1. Nästan osynlig

Systemen Invisalign och Clear Aligner består båda två av genomskinliga skenor. Detta gör att de knappt syns när de är på plats i munnen. 

2. I stort sätt smärtfritt

Om tänderna korrigeras med dessa genomskinliga skenor finns fördelen att det inte tillkommer någon smärta förutom den spänning som kan ske i tänderna när de justeras. När tändernas korrigeras med dessa skenor finns inga metallfästen eller trådar som kan stickas, göra ont och irritera i munnen.

3. Flexibilitet och enkel

Systemen är både enkla och flexibla. Om patienten behöver ta ut skenorna, exempelvis vid större evenemang, måltider, möten och liknande är det inga svårigheter. Skenorna är enkla att ta ut under kortare stunder. Däremot ska skenorna sitta på plats så mycket som möjligt för att inte påverka behandlingen.

4. Tydliga resultat

Patienten får redan i början av sina behandling en tydlig behandlingsplan med ett uppskattat slutresultat. Detta gör att målbilden är tydlig redan från början. 
Läs mer om att reglera tänderna med genomskinliga skenor här

4 fördelad med en klassisk fast tandställning

Den fasta tandställningen, rälsen, är en välbeprövad metod inom tandreglering. Det ger precisa resultat och har använts under lång tid. Här är fyra fördelar med den klassiska rälsen.

1. Precisa resultat

Men hjälp av den buccala tandställningen kan man uppnå de mest exakta resultaten, tack vare systemets precision. 

2. Estetiskt tilltalande

Många tycker att den klassiska rälsen känns jobbig på grund av att den är väldigt synlig. Aqua Dental erbjuder estetiskt tilltalande tandfärgade brackets till den klassiska rälsen. Det gör att tandställningen syns mindre, utan att tumma på slutresultatet.

3. Hållbara resultat

Den fasta tandställningen är en beprövad metod där det finns mycket erfarenhet och kunskap. Om du följer din tandläkares instruktioner är resultatet väldigt hållbart. 

4. Sitter fast

Eftersom tandställning inte kan tas ut utan sitter fast på tänderna är det möjligt att vara väldigt exakt i tändernas placering. Det är en fördel som gör att det går att vara väldigt precis i tandregleringsbehandlingen.
Vill du veta mer om den rälsen? Klicka här

Är du intresserad av tandreglering?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Stockholm

Aqua Dental - Expressen
Vasagatan 12
Aqua Dental - Farsta
Farsta Torg 25
Aqua Dental - Hammarby Sjöstad
Lugnets Allé 10
Aqua Dental - Kista
Danmarksgatan 46
Aqua Dental - Kungsholmen
Norr Mälarstrand 62
Aqua Dental - Mood
Norrlandsgatan 13
Aqua Dental - Mörby
Mörby Centrum
Aqua Dental - Nacka
Forumvägen 32
Aqua Dental - Odenplan
Dalagatan 42
Aqua Dental - Sollentuna
Sollentuna Centrum
Aqua Dental - Täby
Täby Centrum
Aqua Dental - Vasastan
Saltmätargatan 22
Aqua Dental - Östermalm
Sturegatan 48
Aqua Dental - Narkoskliniken
Rålambsvägen 10A-10B

Göteborg

Aqua Dental - Östra Hamngatan
Östra Hamngatan 52
Aqua Dental - Olskroken
Redbergsvägen 13A
Aqua Dental - Mölndal
Brogatan 17

Uppsala

Aqua Dental - Uppsala
Vaksalagatan 3

Malmö

Aqua Dental - Malmö Hansa
Södra Promenaden 69A
Aqua Dental - Malmö Triangeln
Södra Förstadsgatan 23

Västerås

Aqua Dental - Västerås City
Vasagatan 20
Aqua Dental - Västerås Kvarteret Igor
Vasagatan 25

Helsingborg

Aqua Dental - Helsingborg City
Kullagatan 11
Aqua Dental - Helsingborg Knutpunkten
Järnvägsgatan 5

Karlstad

Aqua Dental - Karlstad
Järnvägsgatan 7

Åre

Aqua Dental - Åre
Sankt Olavs väg 33

Östersund

Aqua Dental - Östersund
Kyrkgatan 66

Borås

Aqua Dental - Borås
Allégatan 46

Borlänge

Aqua Dental - Borlänge
Stationsgatan 10

Falun

Aqua Dental - Falun
Slaggatan 1

Kalmar

Aqua Dental - Kalmar
Norra Långgatan 13

Enköping

Aqua Dental - Enköping
Torggatan 22

Linköping

Aqua Dental - Linköping
Sankt Larsgatan 33

Örebro

Aqua Dental - Örebro
Kungsgatan 14

Norrköping

Aqua Dental - Norrköping
Hantverkaregatan 20

Så Behandlas Djupt Bett

Fast tandställning Invisalign Tandreglering Djupt bett kan, om det inte behandlas, påverka din munhälsa negativt och orsaka skador på tänderna såväl som sår i gommen. Med hjälp av tandreglering kan djupt bett korrigeras och på så sätt förbättra estetiken såväl som funktionen i munnen.    Djupt bett är ett typ av bettfel som på sikt kan orsaka slitage på […]

Korsbett: Orsaker och Behandling

Tandreglering Korsbett är ett bettfel som tillhör gruppen transversella bettavvikelser. Ett korsbett kan orsaka funktionella såväl som estetiska besvär. Om du upplever funktionella besvär ska du inte vänta med att korrigera ditt korsbett.     Ett korsbett upptäcks oftast av en tandläkare vid en rutinmässig tandundersökning. Ett korsbett kan bland annat orsaka nedsatt tuggförmåga, talsvårigheter och […]

Så Behandlas Underbett

Tandreglering Om tänderna i underkäken biter ihop framför de i överkäken kallas det för underbett. Ett underbett behandlas vanligtvis med tandreglering men vid mer omfattande fall kan tandreglering behöva kombineras med käkoperation.    Underbett är en vanlig typ av bettfel och kan orsaka funktionella såväl som estetiska besvär. Exempelvis kan du uppleva smärta och svårigheter med […]

Överbett: Så Kan Det Behandlas

Fast tandställning Invisalign Överbett är ett vanligt bettfel hos både vuxna och barn. Överbett kan orsaka funktionell problematik som att du eller ditt barn exempelvis upplever svårigheter med att stänga munnen ordentligt.    Med hjälp av tandreglering kan i princip all typ av bettproblematik korrigeras. Exempelvis kan ett överbett behandlas med tandreglering. Om du har ett mer omfattande […]

Denna Bettproblematik Kan Du Korrigera Med En Tandställning

Uncategorized Tandreglering är en effektiv behandling som ger dig ett rakare, jämnare och mer hälsosamt leende. En tandregleringsbehandling kan i princip korrigera all typ av bettproblematik.     Tandreglering innebär att dina tänders position successivt flyttas med en tandställning tills dess att du får ett rakare leende. I dag finns det flera olika tandställningar att välja mellan, […]

Så Behandlas Bettfel

Tandreglering Uncategorized Har du något bettfel? Då kan du behöva korrigera ditt bett med hjälp av en tandställning. I dag finns det flera typer av tandställningar att välja mellan som kan justera dina tänder på ett effektivt sätt.  Ett bettfel innebär att dina tänder inte biter ihop på ett korrekt sätt. Ett bettfel kan därmed på sikt […]

Invisalign-skenor: Så Sköter Du Dem På Bäst Sätt

Invisalign För att en behandling med Invisalign ska vara så effektiv som möjligt och för att du ska bibehålla en god munhygien är det viktigt att sköta om dina Invisalign-skenor och rengöra dem noggrant.   Att korrigera sina tänder med genomskinliga, avtagbara skenor som Invisalign är en tandregleringsbehandling som växer i popularitet. Dessa skenor flyttar dina tänder […]

Hur länge ska man ha en retainer?

Tandreglering En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats. Med en retainer bibehåller du ditt nya leende. Hur länge man ska ha en retainer beror på flera olika faktorer som exempelvis behandlings omfattning.  När din tandregleringsbehandling är avslutad är det viktigt att resultatet upprätthålls. Då används ofta en retainer. En retainer ser till så att […]