Tandställning: Klassisk räls eller nästan osynlig – vilken passar dig

 

Tandställning - räls eller nästan osynlig

Behöver du tandställning och funderar på vilken metod som skulle vara bäst? Din tandläkare kommer att rekommendera den metod som passar dina önskemål och förutsättningar bäst. Det kan dock vara skönt att ha läst om olika modeller innan besöket. Här fördelar med olika två modeller. 

Det finns en rad olika typer av moderna tandställningar att välja bland när tänderna ska justeras. Vilken tandställning som kommer att ge dig bäst och mest långvariga resultat kommer din behandlande tandläkare att informera dig om, men det kan vara skönt att ha läst på om de olika tandställningarna innan du besöker kliniken. 

4 fördelar med en nästan osynliga tandställning

På marknadens i dag finns ett par moderna och nästintill osynliga tandställning. Dessa kan hjälpa dig att korrigera bettfel och snedställda tänder. Här är fyra fördelar med systemet som består av genomskinliga plastskenor. 

1. Nästan osynlig

Systemen Invisalign och Clear Aligner består båda två av genomskinliga skenor. Detta gör att de knappt syns när de är på plats i munnen. 

2. I stort sätt smärtfritt

Om tänderna korrigeras med dessa genomskinliga skenor finns fördelen att det inte tillkommer någon smärta förutom den spänning som kan ske i tänderna när de justeras. När tändernas korrigeras med dessa skenor finns inga metallfästen eller trådar som kan stickas, göra ont och irritera i munnen.

3. Flexibilitet och enkel

Systemen är både enkla och flexibla. Om patienten behöver ta ut skenorna, exempelvis vid större evenemang, måltider, möten och liknande är det inga svårigheter. Skenorna är enkla att ta ut under kortare stunder. Däremot ska skenorna sitta på plats så mycket som möjligt för att inte påverka behandlingen.

4. Tydliga resultat

Patienten får redan i början av sina behandling en tydlig behandlingsplan med ett uppskattat slutresultat. Detta gör att målbilden är tydlig redan från början. 
Läs mer om att reglera tänderna med genomskinliga skenor här

4 fördelad med en klassisk fast tandställning

Den fasta tandställningen, rälsen, är en välbeprövad metod inom tandreglering. Det ger precisa resultat och har använts under lång tid. Här är fyra fördelar med den klassiska rälsen.

1. Precisa resultat

Men hjälp av den buccala tandställningen kan man uppnå de mest exakta resultaten, tack vare systemets precision. 

2. Estetiskt tilltalande

Många tycker att den klassiska rälsen känns jobbig på grund av att den är väldigt synlig. Aqua Dental erbjuder estetiskt tilltalande tandfärgade brackets till den klassiska rälsen. Det gör att tandställningen syns mindre, utan att tumma på slutresultatet.

3. Hållbara resultat

Den fasta tandställningen är en beprövad metod där det finns mycket erfarenhet och kunskap. Om du följer din tandläkares instruktioner är resultatet väldigt hållbart. 

4. Sitter fast

Eftersom tandställning inte kan tas ut utan sitter fast på tänderna är det möjligt att vara väldigt exakt i tändernas placering. Det är en fördel som gör att det går att vara väldigt precis i tandregleringsbehandlingen.
Vill du veta mer om den rälsen? Klicka här

Är du intresserad av tandreglering?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta oss

Vill du veta mer om tandställning och tandreglering? Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer.

Kontakta Aqua Dental
020 20 20 80
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Incognito – en osynlig tandställning

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Utbudet av tandställningar växer och allt fler väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Tandställningarna anpassas mer och mer efter den moderna människan och nu finns det till och med osynliga tandställningar.  Den osynliga tandställningen heter Lingual tandställning och tandläkaren fäster den på insidan av din tandrad. En av de linguala tandställningarna heter Incognito och den tillverkas av 3M Unitek.  Dina förutsättningar avgör priset  Om du väljer […]

Invisalign: Från början till slut

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Invisalign är ett modernt tandregleringssystem som med hjälp av flertalet plastskenor justerar tändernas position. Skenorna är genomskinliga och individuellt framtagna, de byts ut ungefär varannan vecka för att successivt förflytta tänderna till önskad position.  Precis som inom andra områden och branscher går tekniken inom tandvården framåt. Nya metoder tas fram och många behandlingar kan digitaliseras. Dessutom anpassas tekniken även efter ett nytt sätt att leva. Tandregleringsmetoden Invisalign är ett exempel på den här typen av utveckling. Det är en avtagbar tandställning bestående av individuellt framtagna plastskenor (aligners) som justerar tänderna till önskad position. Att skenorna är genomskinliga och därmed näst intill osynliga gör metoden än mer populär. Med hjälp av ett speciellt framtaget datorprogram kan resultatet simuleras redan innan behandlingen påbörjas.  Många patienter som velat justera sina tänders position men avstått på grund av exempelvis motvilja mot traditionella fasta tandställningar, har nu möjlighet till en flexibel och diskret tandreglering.   Invisalign-metoden: Så går det till  Det finns många skäl till att tänderna kan behöva justeras, det kan exempelvis vara snedställningar, trångställningar, gluggar eller olika typer av bettproblematik. Oavsett orsak till tandregleringen görs alltid en utredning och tillsammans med ortodontisten pratar du igenom olika metoder, förutsättningar […]

Förutsättningar inför tandregleringsbehandling

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning I dag finns det många tandställningar att välja mellan och det kan tyckas omständigt att hitta rätt. Genom en konsultation med en tandläkare kan du få hjälp att välja en tandställning som passar dina behov och kan ge dig de bästa resultaten.  Tandställning kan vara en åtgärd på problem som exempelvis gör det svårt att tugga, men behandlingen kan också genomgås av estetiska skäl. I dag […]

Allt om den klassiska tandställningen räls

Tandläkare Tandreglering Tandställning Fasta tandställningar, klassisk räls, genomskinliga skenor och helt osynliga. Det finns många tandregleringsmetoder på marknaden. Den klassiska rälsen har funnits länge och ger väldigt precisa resultat. Varför en person väljer att justera tändernas position med hjälp av tandställning och tandreglering kan variera. Det kan vara av estetiska orsaker, missnöje över hur tänderna ser ut men […]

Få ditt drömleende med hjälp av tandreglering

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som bara går att göra i tonåren. Faktum är att tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, ofta är ett mycket bra behandlingsalternativ för dig som vill förändra ditt bett och utseendet på ditt leende, oavsett ålder. Ortodontiska behandlingar kan vara aktuella om dina tänder sitter […]

Tandställningens utveckling genom tiden

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandställning Tandreglering är en populär behandling som dessutom blir allt vanligare bland vuxna. Det är en metod som funnits betydligt längre än vad du kanske tror, men det har hänt mycket i utvecklingen sedan tandregleringens begynnelse. I dag finns det många olika tandställningar att reglera tänderna med. Den traditionella rälsen är fortfarande den mest använda tandställningen, […]

Därför ska du använda en retainer efter en tandställning

Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized När den större delen av en tandregleringsbehandling är genomförd och tandställningen plockas ut behöver tändernas positioner stabiliseras, vilket görs genom en så kallad retainer. Retainern är en viktig del i behandlingens långsiktiga resultat. En tandregleringsbehandling består av tre faser och fixeringsfasen är den sista av dem. I det stadiet används en retainer för att stärka […]