Incognito – en osynlig tandställning

Utbudet av tandställningar växer och allt fler väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Tandställningarna anpassas mer och mer efter den moderna människan och nu finns det till och med osynliga tandställningar. 

Den osynliga tandställningen heter Lingual tandställning och tandläkaren fäster den på insidan av din tandrad. En av de linguala tandställningarna heter Incognito och den tillverkas av 3M Unitek. 

Dina förutsättningar avgör priset 

Om du väljer att genomgå en tandregleringsbehandling med osynlig tandställning påverkas priset av dina förutsättningar och önskemål om resultat, vilket det gör vid alla tandregleringsbehandlingar. Med förutsättningar menas hur komplicerad situationen i munnen är, men också hur du förväntar dig att resultatet ska se ut. Det brukar i sin tur påverka behandlingstiden. En annan påverkansfaktor är vilken typ av tandläkare som genomför behandlingen, alltså om du väljer en allmäntandläkare eller specialisttandläkare.  

Ett ungefärligt genomsnittligt pris för Incognito är 59 000 kronor per käke. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det är ett ungefärligt pris och den slutgiltiga kostnaden kan komma att bli både lägre och högre. 

Exakta resultat 

En lingual tandställning är en väldigt individuellt framtagen apparatur och passar dig som önskar precisa resultat på enskilda tänder. Eftersom fästena sätts på baksidan av dina tänder är de anpassade för bästa passform och gjorda i en guldlegering. 

Incognito i Stockholm och Göteborg 

Aqua Dental är en tandvårdskedja som bedriver kliniker i både Stockholm och Göteborg. Här arbetar specialisttandläkare inom ortodonti, vilket innebär att de uteslutande arbetar med tandregleringsbehandlingar. De kan vägleda dig till vilken tandregleringsmetod som lämpar sig bäst för dig, samt att de kan leverera högkvalitativa incognitobehandlingar. 

Populär behandlingsmetod 

Aqua Dental rapporterar att de sett en trend där fler vuxna än tidigare väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Dessutom väljer allt fler, gamla som unga, att genomföra en tandregleringsbehandling med Incognito. 

Behandlingens gång 

När det kommer till alla tandregleringsbehandlingar börjar de med en konsultation, då går tandläkaren och du igenom eventuella funderingar från din sida och du får berätta om dina förväntningar samt varför du söker hjälp. Det görs även en grundlig undersökning. 

Om du därefter väljer att genomgå behandlingen påbörjas den genom en inregistrering. Tandläkaren tar röntgenbilder och diskussionen gällande behandlingen fortsätter. Det är för att tandläkaren ska få en så tydlig bild som möjligt och kunna bemöta dina förväntningar. 

När du kommer tillbaka nästa gång har det blivit dags att sätta in tandställningen. Men innan det görs går ni igenom tandläkarens planering av behandlingen och du får se tidsperiod och genomförande. 

Tandställningen är på plats och du får lämna kliniken. Därefter görs regelbundna återbesök, de brukar ske ungefär varannan månad. När du och din tandläkare är nöjda med resultatet plockas tandställningen ut. Själva tandregleringen är klar, men nu väntar en tid med en så kallad retainer. Du blir också kallad på kontroller en tid efter att tandställningen plockats ut, men själva behandlingen är nu över. 

Vill du veta mer?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Stockholm

Aqua Dental - Expressen
Vasagatan 12
Aqua Dental - Farsta
Farsta Torg 25
Aqua Dental - Hammarby Sjöstad
Lugnets Allé 10
Aqua Dental - Kista
Danmarksgatan 46
Aqua Dental - Kungsholmen
Norr Mälarstrand 62
Aqua Dental - Mood
Norrlandsgatan 13
Aqua Dental - Mörby
Mörby Centrum
Aqua Dental - Nacka
Forumvägen 32
Aqua Dental - Odenplan
Dalagatan 42
Aqua Dental - Sollentuna
Sollentuna Centrum
Aqua Dental - Täby
Täby Centrum
Aqua Dental - Vasastan
Saltmätargatan 22
Aqua Dental - Östermalm
Sturegatan 48
Aqua Dental - Narkoskliniken
Rålambsvägen 10A-10B

Göteborg

Aqua Dental - Östra Hamngatan
Östra Hamngatan 52
Aqua Dental - Olskroken
Redbergsvägen 13A
Aqua Dental - Mölndal
Brogatan 17

Uppsala

Aqua Dental - Uppsala
Vaksalagatan 3

Malmö

Aqua Dental - Malmö
Södra Promenaden 69A

Västerås

Aqua Dental - Västerås
Vasagatan 25

Helsingborg

Aqua Dental - Helsingborg
Kullagatan 11

Karlstad

Aqua Dental - Karlstad
Järnvägsgatan 7

Åre

Aqua Dental - Åre
Sankt Olavs väg 33

Östersund

Aqua Dental - Östersund
Kyrkgatan 66

Hur länge ska man ha en retainer?

Tandreglering En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats. Med en retainer bibehåller du ditt nya leende. Hur länge man ska ha en retainer beror på flera olika faktorer som exempelvis behandlings omfattning.  När din tandregleringsbehandling är avslutad är det viktigt att resultatet upprätthålls. Då används ofta en retainer. En retainer ser till så att […]

Olika typer av osynliga tandställningar

Fast tandställning Incognito Invisalign Tandreglering Tandställning Osynliga tandställningar blir allt vanligare och idag finns det flera alternativ på marknaden att välja mellan.   Osynliga tandställningar är en populär behandlingsmetod för dem som vill korrigera sitt bett men önskar ett mer diskret alternativ. Det finns två huvudsakliga typer av osynliga tandställningar: aligners och lingual tandställning.  Aligners Aligners är en av de mest […]

Vad är aligners?

Uncategorized Aligners är en tandställning som består av osynliga, avtagbara skenor. Skenorna korrigerar estetisk eller funktionell bettproblematik och förflyttar tänderna gradvis mot önskad position. En tandställning med aligners är nästintill osynlig och går att ta av och på. Skenorna   används för att göra tänderna raka och korrigera bettfel. Det är ett alternativ till den traditionella […]

Varför behövs en retainer?

Uncategorized En retainer är en viktig del i en tandregleringsbehandling. Den behövs för att hålla tänderna på plats efter att behandlingen avslutats och tandställningen avlägsnats.  En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats,  för att hålla tänderna på plats. När tandställningen plockas bort behöver tändernas nya positioner stabiliseras. Utan en retainer kan tänderna flytta tillbaka […]

Tandreglering med check – Så går det till

Uncategorized Många barn och unga har någon form av bettavvikelser. De flesta bettfel leder inte till funktionella problem, men en tandreglering kan bli aktuell av både estetiska och funktionella skäl. Barn och unga upp till 24 år som har bettfel som kan påverka funktionaliteten kan få en så kallad tandregleringscheck av regionen.   Bettavvikelser är vanligt förekommande. […]

Så väljer du rätt tandställning

Uncategorized Behöver du reglera dina tänder? Många förknippar tandställning med en klassisk räls, men i dag finns det flera tekniker och olika typer av tandställningar att välja bland. Idag finns det många alternativ att välja för att reglera tänder, vilket kan göra det svårt att ta ett slutgiltigt beslut. Det finns olika för- och nackdelar beroende […]

Så korrigerar du bettfel

Fast tandställning Tandläkare Tandreglering Tandställning Att ha någon form av bettfel är väldigt vanligt. Det är i själva verket få som har ett naturligt jämnt bett. Om bettfelet är omfattande kan det påverka utseendet och självkänslan eller ge upphov till besvär med exempelvis tuggförmågan. Då kan bettfelet åtgärdas med tandreglering.  Bettfel kan på sikt leda till förändringar i tänderna och […]

Vad gör en ortodontist?

Fast tandställning Tandläkare Tandreglering Tandställning Bettproblematik, tandregleringsmetod, omfattning och val av behandlare. Det är många faktorer som spelar in för att resultatet av en tandreglering ska bli så lyckat som möjligt. Det är viktigt att välja en specialist för att ge din behandling de bästa förutsättningarna.   En ortodontist är en tandläkare som utöver sin tandläkarexamen har specialistutbildat sig inom tandreglering. […]