Incognito – en osynlig tandställning

Utbudet av tandställningar växer och allt fler väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Tandställningarna anpassas mer och mer efter den moderna människan och nu finns det till och med osynliga tandställningar. 

Den osynliga tandställningen heter Lingual tandställning och tandläkaren fäster den på insidan av din tandrad. En av de linguala tandställningarna heter Incognito och den tillverkas av 3M Unitek. 

Dina förutsättningar avgör priset 

Om du väljer att genomgå en tandregleringsbehandling med osynlig tandställning påverkas priset av dina förutsättningar och önskemål om resultat, vilket det gör vid alla tandregleringsbehandlingar. Med förutsättningar menas hur komplicerad situationen i munnen är, men också hur du förväntar dig att resultatet ska se ut. Det brukar i sin tur påverka behandlingstiden. En annan påverkansfaktor är vilken typ av tandläkare som genomför behandlingen, alltså om du väljer en allmäntandläkare eller specialisttandläkare.  

Ett ungefärligt genomsnittligt pris för Incognito är 59 000 kronor per käke. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det är ett ungefärligt pris och den slutgiltiga kostnaden kan komma att bli både lägre och högre. 

Exakta resultat 

En lingual tandställning är en väldigt individuellt framtagen apparatur och passar dig som önskar precisa resultat på enskilda tänder. Eftersom fästena sätts på baksidan av dina tänder är de anpassade för bästa passform och gjorda i en guldlegering. 

Incognito i Stockholm och Göteborg 

Aqua Dental är en tandvårdskedja som bedriver kliniker i både Stockholm och Göteborg. Här arbetar specialisttandläkare inom ortodonti, vilket innebär att de uteslutande arbetar med tandregleringsbehandlingar. De kan vägleda dig till vilken tandregleringsmetod som lämpar sig bäst för dig, samt att de kan leverera högkvalitativa incognitobehandlingar. 

Populär behandlingsmetod 

Aqua Dental rapporterar att de sett en trend där fler vuxna än tidigare väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Dessutom väljer allt fler, gamla som unga, att genomföra en tandregleringsbehandling med Incognito. 

Behandlingens gång 

När det kommer till alla tandregleringsbehandlingar börjar de med en konsultation, då går tandläkaren och du igenom eventuella funderingar från din sida och du får berätta om dina förväntningar samt varför du söker hjälp. Det görs även en grundlig undersökning. 

Om du därefter väljer att genomgå behandlingen påbörjas den genom en inregistrering. Tandläkaren tar röntgenbilder och diskussionen gällande behandlingen fortsätter. Det är för att tandläkaren ska få en så tydlig bild som möjligt och kunna bemöta dina förväntningar. 

När du kommer tillbaka nästa gång har det blivit dags att sätta in tandställningen. Men innan det görs går ni igenom tandläkarens planering av behandlingen och du får se tidsperiod och genomförande. 

Tandställningen är på plats och du får lämna kliniken. Därefter görs regelbundna återbesök, de brukar ske ungefär varannan månad. När du och din tandläkare är nöjda med resultatet plockas tandställningen ut. Själva tandregleringen är klar, men nu väntar en tid med en så kallad retainer. Du blir också kallad på kontroller en tid efter att tandställningen plockats ut, men själva behandlingen är nu över. 

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Invisalign: Från början till slut

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Invisalign är ett modernt tandregleringssystem som med hjälp av flertalet plastskenor justerar tändernas position. Skenorna är genomskinliga och individuellt framtagna, de byts ut ungefär varannan vecka för att successivt förflytta tänderna till önskad position.  Precis som inom andra områden och branscher går tekniken inom tandvården framåt. Nya metoder tas fram och många behandlingar kan digitaliseras. Dessutom anpassas tekniken även efter ett nytt sätt att leva. Tandregleringsmetoden Invisalign är ett exempel på den här typen av utveckling. Det är en avtagbar tandställning bestående av individuellt framtagna plastskenor (aligners) som justerar tänderna till önskad position. Att skenorna är genomskinliga och därmed näst intill osynliga gör metoden än mer populär. Med hjälp av ett speciellt framtaget datorprogram kan resultatet simuleras redan innan behandlingen påbörjas.  Många patienter som velat justera sina tänders position men avstått på grund av exempelvis motvilja mot traditionella fasta tandställningar, har nu möjlighet till en flexibel och diskret tandreglering.   Invisalign-metoden: Så går det till  Det finns många skäl till att tänderna kan behöva justeras, det kan exempelvis vara snedställningar, trångställningar, gluggar eller olika typer av bettproblematik. Oavsett orsak till tandregleringen görs alltid en utredning och tillsammans med ortodontisten pratar du igenom olika metoder, förutsättningar […]

Förutsättningar inför tandregleringsbehandling

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning I dag finns det många tandställningar att välja mellan och det kan tyckas omständigt att hitta rätt. Genom en konsultation med en tandläkare kan du få hjälp att välja en tandställning som passar dina behov och kan ge dig de bästa resultaten.  Tandställning kan vara en åtgärd på problem som exempelvis gör det svårt att tugga, men behandlingen kan också genomgås av estetiska skäl. I dag […]

Allt om den klassiska tandställningen räls

Tandläkare Tandreglering Tandställning Fasta tandställningar, klassisk räls, genomskinliga skenor och helt osynliga. Det finns många tandregleringsmetoder på marknaden. Den klassiska rälsen har funnits länge och ger väldigt precisa resultat. Varför en person väljer att justera tändernas position med hjälp av tandställning och tandreglering kan variera. Det kan vara av estetiska orsaker, missnöje över hur tänderna ser ut men […]

Få ditt drömleende med hjälp av tandreglering

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som bara går att göra i tonåren. Faktum är att tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, ofta är ett mycket bra behandlingsalternativ för dig som vill förändra ditt bett och utseendet på ditt leende, oavsett ålder. Ortodontiska behandlingar kan vara aktuella om dina tänder sitter […]

Tandställningens utveckling genom tiden

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandställning Tandreglering är en populär behandling som dessutom blir allt vanligare bland vuxna. Det är en metod som funnits betydligt längre än vad du kanske tror, men det har hänt mycket i utvecklingen sedan tandregleringens begynnelse. I dag finns det många olika tandställningar att reglera tänderna med. Den traditionella rälsen är fortfarande den mest använda tandställningen, […]

Därför ska du använda en retainer efter en tandställning

Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized När den större delen av en tandregleringsbehandling är genomförd och tandställningen plockas ut behöver tändernas positioner stabiliseras, vilket görs genom en så kallad retainer. Retainern är en viktig del i behandlingens långsiktiga resultat. En tandregleringsbehandling består av tre faser och fixeringsfasen är den sista av dem. I det stadiet används en retainer för att stärka […]