Incognito – en osynlig tandställning

Utbudet av tandställningar växer och allt fler väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Tandställningarna anpassas mer och mer efter den moderna människan och nu finns det till och med osynliga tandställningar. 

Den osynliga tandställningen heter Lingual tandställning och tandläkaren fäster den på insidan av din tandrad. En av de linguala tandställningarna heter Incognito och den tillverkas av 3M Unitek. 

Dina förutsättningar avgör priset 

Om du väljer att genomgå en tandregleringsbehandling med osynlig tandställning påverkas priset av dina förutsättningar och önskemål om resultat, vilket det gör vid alla tandregleringsbehandlingar. Med förutsättningar menas hur komplicerad situationen i munnen är, men också hur du förväntar dig att resultatet ska se ut. Det brukar i sin tur påverka behandlingstiden. En annan påverkansfaktor är vilken typ av tandläkare som genomför behandlingen, alltså om du väljer en allmäntandläkare eller specialisttandläkare.  

Ett ungefärligt genomsnittligt pris för Incognito är 59 000 kronor per käke. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det är ett ungefärligt pris och den slutgiltiga kostnaden kan komma att bli både lägre och högre. 

Exakta resultat 

En lingual tandställning är en väldigt individuellt framtagen apparatur och passar dig som önskar precisa resultat på enskilda tänder. Eftersom fästena sätts på baksidan av dina tänder är de anpassade för bästa passform och gjorda i en guldlegering. 

Incognito i Stockholm och Göteborg 

Aqua Dental är en tandvårdskedja som bedriver kliniker i både Stockholm och Göteborg. Här arbetar specialisttandläkare inom ortodonti, vilket innebär att de uteslutande arbetar med tandregleringsbehandlingar. De kan vägleda dig till vilken tandregleringsmetod som lämpar sig bäst för dig, samt att de kan leverera högkvalitativa incognitobehandlingar. 

Populär behandlingsmetod 

Aqua Dental rapporterar att de sett en trend där fler vuxna än tidigare väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Dessutom väljer allt fler, gamla som unga, att genomföra en tandregleringsbehandling med Incognito. 

Behandlingens gång 

När det kommer till alla tandregleringsbehandlingar börjar de med en konsultation, då går tandläkaren och du igenom eventuella funderingar från din sida och du får berätta om dina förväntningar samt varför du söker hjälp. Det görs även en grundlig undersökning. 

Om du därefter väljer att genomgå behandlingen påbörjas den genom en inregistrering. Tandläkaren tar röntgenbilder och diskussionen gällande behandlingen fortsätter. Det är för att tandläkaren ska få en så tydlig bild som möjligt och kunna bemöta dina förväntningar. 

När du kommer tillbaka nästa gång har det blivit dags att sätta in tandställningen. Men innan det görs går ni igenom tandläkarens planering av behandlingen och du får se tidsperiod och genomförande. 

Tandställningen är på plats och du får lämna kliniken. Därefter görs regelbundna återbesök, de brukar ske ungefär varannan månad. När du och din tandläkare är nöjda med resultatet plockas tandställningen ut. Själva tandregleringen är klar, men nu väntar en tid med en så kallad retainer. Du blir också kallad på kontroller en tid efter att tandställningen plockats ut, men själva behandlingen är nu över. 

Vill du veta mer?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Stockholm

Aqua Dental - Expressen
Vasagatan 12
Aqua Dental - Farsta
Farsta Torg 25
Aqua Dental - Hammarby Sjöstad
Lugnets Allé 10
Aqua Dental - Kista
Danmarksgatan 46
Aqua Dental - Kungsholmen
Norr Mälarstrand 62
Aqua Dental - Mood
Norrlandsgatan 13
Aqua Dental - Mörby
Mörby Centrum
Aqua Dental - Nacka
Forumvägen 32
Aqua Dental - Odenplan
Dalagatan 42
Aqua Dental - Sollentuna
Sollentuna Centrum
Aqua Dental - Täby
Täby Centrum
Aqua Dental - Vasastan
Saltmätargatan 22
Aqua Dental - Östermalm
Sturegatan 48
Aqua Dental - Narkoskliniken
Rålambsvägen 10A-10B

Göteborg

Aqua Dental - Östra Hamngatan
Östra Hamngatan 52
Aqua Dental - Olskroken
Redbergsvägen 13A
Aqua Dental - Mölndal
Brogatan 17

Uppsala

Aqua Dental - Uppsala
Vaksalagatan 3

Malmö

Aqua Dental - Malmö Hansa
Södra Promenaden 69A
Aqua Dental - Malmö Triangeln
Södra Förstadsgatan 23

Västerås

Aqua Dental - Västerås City
Vasagatan 20
Aqua Dental - Västerås Kvarteret Igor
Vasagatan 25

Helsingborg

Aqua Dental - Helsingborg City
Kullagatan 11
Aqua Dental - Helsingborg Knutpunkten
Järnvägsgatan 5

Karlstad

Aqua Dental - Karlstad
Järnvägsgatan 7

Åre

Aqua Dental - Åre
Sankt Olavs väg 33

Östersund

Aqua Dental - Östersund
Kyrkgatan 66

Borås

Aqua Dental - Borås
Allégatan 46

Borlänge

Aqua Dental - Borlänge
Stationsgatan 10

Falun

Aqua Dental - Falun
Slaggatan 1

Kalmar

Aqua Dental - Kalmar
Norra Långgatan 13

Enköping

Aqua Dental - Enköping
Torggatan 22

Linköping

Aqua Dental - Linköping
Sankt Larsgatan 33

Örebro

Aqua Dental - Örebro
Kungsgatan 14

Norrköping

Aqua Dental - Norrköping
Hantverkaregatan 20

Så Behandlas Djupt Bett

Fast tandställning Invisalign Tandreglering Djupt bett kan, om det inte behandlas, påverka din munhälsa negativt och orsaka skador på tänderna såväl som sår i gommen. Med hjälp av tandreglering kan djupt bett korrigeras och på så sätt förbättra estetiken såväl som funktionen i munnen.    Djupt bett är ett typ av bettfel som på sikt kan orsaka slitage på […]

Korsbett: Orsaker och Behandling

Tandreglering Korsbett är ett bettfel som tillhör gruppen transversella bettavvikelser. Ett korsbett kan orsaka funktionella såväl som estetiska besvär. Om du upplever funktionella besvär ska du inte vänta med att korrigera ditt korsbett.     Ett korsbett upptäcks oftast av en tandläkare vid en rutinmässig tandundersökning. Ett korsbett kan bland annat orsaka nedsatt tuggförmåga, talsvårigheter och […]

Så Behandlas Underbett

Tandreglering Om tänderna i underkäken biter ihop framför de i överkäken kallas det för underbett. Ett underbett behandlas vanligtvis med tandreglering men vid mer omfattande fall kan tandreglering behöva kombineras med käkoperation.    Underbett är en vanlig typ av bettfel och kan orsaka funktionella såväl som estetiska besvär. Exempelvis kan du uppleva smärta och svårigheter med […]

Överbett: Så Kan Det Behandlas

Fast tandställning Invisalign Överbett är ett vanligt bettfel hos både vuxna och barn. Överbett kan orsaka funktionell problematik som att du eller ditt barn exempelvis upplever svårigheter med att stänga munnen ordentligt.    Med hjälp av tandreglering kan i princip all typ av bettproblematik korrigeras. Exempelvis kan ett överbett behandlas med tandreglering. Om du har ett mer omfattande […]

Denna Bettproblematik Kan Du Korrigera Med En Tandställning

Uncategorized Tandreglering är en effektiv behandling som ger dig ett rakare, jämnare och mer hälsosamt leende. En tandregleringsbehandling kan i princip korrigera all typ av bettproblematik.     Tandreglering innebär att dina tänders position successivt flyttas med en tandställning tills dess att du får ett rakare leende. I dag finns det flera olika tandställningar att välja mellan, […]

Så Behandlas Bettfel

Tandreglering Uncategorized Har du något bettfel? Då kan du behöva korrigera ditt bett med hjälp av en tandställning. I dag finns det flera typer av tandställningar att välja mellan som kan justera dina tänder på ett effektivt sätt.  Ett bettfel innebär att dina tänder inte biter ihop på ett korrekt sätt. Ett bettfel kan därmed på sikt […]

Invisalign-skenor: Så Sköter Du Dem På Bäst Sätt

Invisalign För att en behandling med Invisalign ska vara så effektiv som möjligt och för att du ska bibehålla en god munhygien är det viktigt att sköta om dina Invisalign-skenor och rengöra dem noggrant.   Att korrigera sina tänder med genomskinliga, avtagbara skenor som Invisalign är en tandregleringsbehandling som växer i popularitet. Dessa skenor flyttar dina tänder […]

Hur länge ska man ha en retainer?

Tandreglering En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats. Med en retainer bibehåller du ditt nya leende. Hur länge man ska ha en retainer beror på flera olika faktorer som exempelvis behandlings omfattning.  När din tandregleringsbehandling är avslutad är det viktigt att resultatet upprätthålls. Då används ofta en retainer. En retainer ser till så att […]