Det är aldrig försent - så fungerar tandreglering för vuxna

tandreglering-för-vuxna
Om du är vuxen och har ett bettfel så behöver du inte ge upp hoppet. Det är aldrig försent att korrigera ett bett.

Det blir allt vanligare att även vuxna genomgår tandregleringsbehandlingar. Det kan röra sig om ”nya” bettfel eller om problematik som aldrig blev åtgärdade under barndomen.

Är det så att din tandhälsa är bra så är det inga problem att flytta tänder på vuxna, viktigt att tänka på är dock att det kan tänkas ta lite längre tid. Beroende på åtgärd och ingrepp finns det vissa begränsningar inom tandreglering för vuxna, men även detta går att komma runt. Om detta skulle vara aktuellt är det något som ortodontisten går igenom med dig under din konsultation.

Vill du skaffa tandställning? Boka tid för en konsultation

Om du vill korrigera ditt bett finns det flera olika metoder att välja bland. Exempelvis klassisk räls på tandradens utsida, som går att få tandfärgade fästen för att tandställningen ska synas mindre. Om du inte vill ha en fast tandställning som syns kan du istället välja att ha en lingual tandställning, alltså en som fästs på tandradens insida. Du kan även få en avtagbar tandställning om det passar dina behov bättre. De olika metoderna och modellerna kommer din ortodontist att berätta mer om när ni vet hur omfattande din behandling kommer att bli och hur dina individuella förutsättningar ser ut. 

Är det så att du som vuxen har förlorat en eller fler tänder är det inte helt ovanligt att de kvarvarande tänderna flyttar sig till felaktiga lägen. Om man skulle vilja ersätta de förlorade tänderna med tandimplantat kan man först behöva tandreglering för att behandlingen ska bli så bra som möjligt.

Vill du skaffa tandställning?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
020 20 20 80
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Centralen – Stockholm
Vasagatan 44

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Välj tandställningen som passar dig bäst

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Orsakerna till tandreglering är många, åtgärderna likaså. Den klassiska tandställningen är fortfarande den som ger bäst resultat, men har nu också sällskap av mindre synliga varianter.Ibland behöver åtgärder göras för att tänderna över huvud taget ska fungera, ibland önskar vissa göra det på grund av missnöje över leendets estetik. Det finns en mängd tandställningar att […]

Betala din tandreglering med faktura

Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Kanske har du irriterat dig på något med ditt leende men inte haft pengarna att betala för en tandreglering. Eller så kanske du har ett bettfel som du måste justera. Nu erbjuder Aqua Dental en ny betalningsmöjlighet. Nu finns det inga skäl att dra på behandlingen längre. Med Klarna faktura så underlättas betalningen för dig som […]

Så diagnostiseras ditt bettfel

Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Ett bettfel kan utvecklas i både barndom och vuxen ålder. För den som vill korrigera bettet finns behandling med tandställning till hjälp. Under barndomen är det relativt vanligt att bettets utveckling leder till en felaktig ställning av tänderna. Ett bettfel kan även bero på yttre påverkan som exempelvis munandning, tungpressning och napp- eller fingersugning.Hos vuxna som […]