Specialistens tips om tandreglering

Tandreglering kan vara nödvändigt av olika anledningar. Vissa önskar reglera tänderna på grund av utseendet på dem medan det för andra är nödvändigt på grund av bettfel. På Aqua Dental erbjuder vi dig olika typer av tandreglering anpassat efter dina behov. 

Tandreglering är en metod som passar alla som är missnöjda med sitt leende. Oavsett ålder finns möjligheten till att korrigera tänderna. I vissa fall görs det för att ändra leendet medan det i andra fall görs för att funktionen i munnen ska vara god. På Aqua Dental erbjuder vi alla tillgängliga metoder på marknaden. Sarit Silkestrand, specialisttandläkare inom ortodonti, förklarar dock att alla tandregleringsmetoder inte passar alla personer. Däremot finns det en passande tandregleringsmetod för varje person.

— Alla metoder passar inte alla patienter men självklart blir patienten rekommenderad den behandling som bäst uppnår målen med behandlingen. Vi anpassar också behandlingen till patientens estetik, önskemål och förutsättningar som råder i det enskilda fallet, säger Sarit Silkestrand, specialisttandläkare inom tandreglering. 

Tandregleringsmetoden som passar alla

En relativt ny metod till tandreglering är digitalt framställda konventionella tandställningar på tändernas utsida. Det är en metod som passar många personer av den anledningen att den går att skräddarsy in i minsta detalj. Vid denna behandling kan patienten se resultatet redan innan tandställningen tillverkats. Det ger en unik möjlighet för patienten att följa alla steg i tillverkningen och på så vis vara involverad i planeringen. Eftersom det går att se förändringarna som uppnås med behandlingen samt det nya leendets utseende innan starten går det att leverera ett förutsägbart resultat. 

Skillnaden mellan en digitalt framställd konventionell tandställning och övriga metoder är just hur individuell behandlingen blir. Det leder ofta till att resultatet nås snabbare och blir mer precist. Sarit betonar också fördelarna med att patienten kan se vilka förändringar som kan uppnås innan behandlingen ens börjat:

Att vara delaktig i sin behandling bäddar för ett lyckat samarbete mellan patient och behandlare.

Den metod som tandläkarna brukar säga passar alla är den traditionella rälsen, en tandställning med fästen på tändernas utsida. Den rekommenderas som en kombination med den digitala planeringen. Den passar alla då arbetssättet går att applicera på både enklare och mer komplexa bettavvikelser. 

Sarit Silkestrand förklarar att vid en enklare behandling går det ofta bra med genomskinliga plastskenor, exempelvis Invisalign och Inman Aligner. Om du önskar en helt osynlig tandställning är en lingual tandställning som exempelvis Incognito att rekommendera. Det innebär att fästena sitter på insidan av tandraden och ingenting sitter på utsidan. Allt handlar om vad du som patient prioriterar och föredrar.

Specialistens favoritmetod

Sarit Silkestrands favoritmetod av tandreglering är den metod som sammankopplas med den digitala tekniken.
— Oavsett om tandregleringen sker med fästen på tändernas utsida, genomskinliga plastskenor eller fästen på tändernas insida tycker jag att den digitala komponenten bidrar till ökad precision och smidigare behandling. Jag gillar även att patienten blir direkt involverad i planeringsprocessen, berättar Sarit.

Vilken tandregleringsmetod passar dig?

Om du går i tankarna på att skaffa en tandställning rekommenderar vi dig att boka en tid för konsultation. Då blir du kallad till ett förutsättningslöst samtal med en av våra tandregleringsspecialister. Specialistens mål med träffen är att få en så nyanserad bild som möjligt av vad du upplever som problematiskt. Det kan handla om missnöje med leendet som helhet, enstaka snedvridna tänder, stora överbett eller avbitningsproblematik. Oavsett problem finner vi en metod lämplig för dig och dina tänder. Väljer du att gå vidare i behandlingen är nästa steg att lägga upp en behandlingsplan för dig. Eftersom vi på Aqua Dental har en många specialister som arbetar hos oss kan vi alltid vägleda dig rätt. 

Vill du reglera tänderna?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Få ditt drömleende med hjälp av tandreglering

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som bara går att göra i tonåren. Faktum är att tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, ofta är ett mycket bra behandlingsalternativ för dig som vill förändra ditt bett och utseendet på ditt leende, oavsett ålder. Ortodontiska behandlingar kan vara aktuella om dina tänder sitter […]

Tandställningens utveckling genom tiden

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandställning Tandreglering är en populär behandling som dessutom blir allt vanligare bland vuxna. Det är en metod som funnits betydligt längre än vad du kanske tror, men det har hänt mycket i utvecklingen sedan tandregleringens begynnelse. I dag finns det många olika tandställningar att reglera tänderna med. Den traditionella rälsen är fortfarande den mest använda tandställningen, […]

Därför ska du använda en retainer efter en tandställning

Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized När den större delen av en tandregleringsbehandling är genomförd och tandställningen plockas ut behöver tändernas positioner stabiliseras, vilket görs genom en så kallad retainer. Retainern är en viktig del i behandlingens långsiktiga resultat. En tandregleringsbehandling består av tre faser och fixeringsfasen är den sista av dem. I det stadiet används en retainer för att stärka […]

Att skaffa tandställning – här är patienternas upplevelser

Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning I dag erbjuds tandreglering på flera sätt och vilken metod som passar dig bäst beror på en rad olika och högst individuella faktorer. Därför är alltid det inledande behandlingssteget ett konsultationsmöte med en tandläkare för att bedöma dina förväntningar och förutsättningar.  I regel är de klassiska rälsen fortsatt den mest effektiva metoden då tänder kan […]

Välj tandställningen som passar dig bäst

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Orsakerna till tandreglering är många, åtgärderna likaså. Den klassiska tandställningen är fortfarande den som ger bäst resultat, men har nu också sällskap av mindre synliga varianter. Ibland behöver åtgärder göras för att tänderna över huvud taget ska fungera, ibland önskar vissa göra det på grund av missnöje över leendets estetik. Det finns en mängd tandställningar […]

Betala din tandreglering med faktura

Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Kanske har du irriterat dig på något med ditt leende men inte haft pengarna att betala för en tandreglering. Eller så kanske du har ett bettfel som du måste justera. Nu erbjuder Aqua Dental en ny betalningsmöjlighet. Nu finns det inga skäl att dra på behandlingen längre. Med Klarna faktura så underlättas betalningen för dig som […]