Följde trenden – skaffade tandställning

Sharareh Hoss har i tonåren behandlats med tandställning på överkäken. Då fick hon rådet att även behandla underkäken, något hon avstod från då det skulle förlänga behandlingstiden. I vuxen ålder ångrade hon sig och vände sig därför till Aqua Dental för hjälp.

Sharareh Hoss, 31 år, driver en framgångsrik event- och PR-byrå, arbetar som stylist och influencer. I och med dessa yrken möter Sharareh många olika människor. I tonåren genomgick hon en tandreglering på den övre tandraden då hon led av ett bettfel. Hon blev också då rekommenderad att göra en reglering av tänderna på den undre tandraden. Det innebar dock att behandlingen skulle ta ytterligare ett år, vilket gjorde att hon valde att tacka nej till behandlingen.

I takt med att Sharareh blev äldre ångrade hon att hon tackade nej till behandlingen av den nedre tandraden. Hon har länge gruvat sig för att le och visat sina sneda tänder. Det har också varit problematiskt att rengöra mellanrummet mellan tänderna då utrymmena varit väldigt trånga. Det har bland annat gett till följd att Sharareh haft mycket tandsten. Till sist fick hon nog och vände sig till Aqua Dental för att få hjälp. Hon var dock lite tveksam då det kändes jobbigt att åter igen sätta in en räls eftersom hon hade det när hon var tonåring.

Invisalign blev räddningen

Sharareh bokade en konsultation hos tandläkare Sven Öqvist. Sven har varit tandläkare i 20 år och är specialiserad på estetisk tandvård samt protetik. Dessutom har Sven certifikat i de moderna regleringsmetoderna Inman Aligner och Invisalign. Vid konsultationen fick Sharareh veta att Invisalign var ett alternativ för hennes tandproblem. Invisalign är ett varumärke som erbjuder genomskinliga skenor som du byter ut i takt med att tänderna förflyttas. Sharareh blev positivt överraskad då hon inte visste om att denna behandlingsmetod fanns.

— Jag minns vilken lättnad jag kände när Sven berättade att jag kunde ha genomskinliga skenor som tandställning, berättar Sharareh.

I dag är det ett och ett halvt år sedan Sharareh påbörjade sin behandling hos Aqua Dental och hon har haft cirka 30 skenor. Behandlingen skulle ha varit slut i augusti 2018 men då var situationen i munnen inte som Sharareh och hennes tandläkare Sven tänkt sig, därför valde de att fortsätta med behandlingen. Hon har positiva upplevelser av behandlingen och upplever att Sven tagit hänsyn till hennes önskemål under hela behandlingens gång. Hon upplevde också själva behandlingsmetoden väldigt positiv.

— Till en början kändes det lite konstigt med olika skenor som jag plockade i och ur munnen men jag blev van ganska snabbt. Skenan sitter i munnen den mesta tiden, men jag plockar ur den när jag ska äta.

När själva regleringen är över ska vissa av Shararehs tänder slipas för att jämna ut tandraden.

— Jag är redan jättenöjd över resultatet så jag kan bara tänka mig hur nöjd jag är när allt är klart, avslutar Sharareh Hoss.

Vill du reglera dina tänder?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Få ditt drömleende med hjälp av tandreglering

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som bara går att göra i tonåren. Faktum är att tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, ofta är ett mycket bra behandlingsalternativ för dig som vill förändra ditt bett och utseendet på ditt leende, oavsett ålder. Ortodontiska behandlingar kan vara aktuella om dina tänder sitter […]

Tandställningens utveckling genom tiden

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandställning Tandreglering är en populär behandling som dessutom blir allt vanligare bland vuxna. Det är en metod som funnits betydligt längre än vad du kanske tror, men det har hänt mycket i utvecklingen sedan tandregleringens begynnelse. I dag finns det många olika tandställningar att reglera tänderna med. Den traditionella rälsen är fortfarande den mest använda tandställningen, […]

Därför ska du använda en retainer efter en tandställning

Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized När den större delen av en tandregleringsbehandling är genomförd och tandställningen plockas ut behöver tändernas positioner stabiliseras, vilket görs genom en så kallad retainer. Retainern är en viktig del i behandlingens långsiktiga resultat. En tandregleringsbehandling består av tre faser och fixeringsfasen är den sista av dem. I det stadiet används en retainer för att stärka […]

Att skaffa tandställning – här är patienternas upplevelser

Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning I dag erbjuds tandreglering på flera sätt och vilken metod som passar dig bäst beror på en rad olika och högst individuella faktorer. Därför är alltid det inledande behandlingssteget ett konsultationsmöte med en tandläkare för att bedöma dina förväntningar och förutsättningar.  I regel är de klassiska rälsen fortsatt den mest effektiva metoden då tänder kan […]

Välj tandställningen som passar dig bäst

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Orsakerna till tandreglering är många, åtgärderna likaså. Den klassiska tandställningen är fortfarande den som ger bäst resultat, men har nu också sällskap av mindre synliga varianter. Ibland behöver åtgärder göras för att tänderna över huvud taget ska fungera, ibland önskar vissa göra det på grund av missnöje över leendets estetik. Det finns en mängd tandställningar […]

Betala din tandreglering med faktura

Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Kanske har du irriterat dig på något med ditt leende men inte haft pengarna att betala för en tandreglering. Eller så kanske du har ett bettfel som du måste justera. Nu erbjuder Aqua Dental en ny betalningsmöjlighet. Nu finns det inga skäl att dra på behandlingen längre. Med Klarna faktura så underlättas betalningen för dig som […]