Att skaffa tandställning - här är patienternas upplevelser

I dag erbjuds tandreglering på flera sätt och vilken metod som passar dig bäst beror på en rad olika och högst individuella faktorer. Därför är alltid det inledande behandlingssteget ett konsultationsmöte med en tandläkare för att bedöma dina förväntningar och förutsättningar. 

I regel är de klassiska rälsen fortsatt den mest effektiva metoden då tänder kan regleras i flera led. Räls kan även placeras på insidan av tänderna och kallas därför ofta för den osynliga metoden. Fördelen är uppenbar då tandställningen går att dölja men det ska betonas att det sker på bekostnad av något mer avancerad, utdragen och kostsam behandlingsprocess. Därutöver kan tänder regleras genom Invisaligns genomskinliga och avtagbara plastskenor som via avgjutning anpassas efter dina tänder. Behandlingen sker utan fixerade metalfästen vilket innebär att du själv kan välja att plocka ur skenorna när så önskas, till exempel inför viktiga möten och händelser. Flexibiliteten förknippad med denna metod har gjort den till ett väldigt populärt behandlingsalternativ bland vuxna. 

Här kan du läsa mer om olika tandställningar och deras för- och nackdelar.

Patienternas upplevelser och reflektioner

Anna Hildingsson, 44, hade länge funderat på att skaffa tandställning men av olika anledningar hade hon aldrig vågat ta steget. Till slut kom hon i kontakt med Aqua Dental och på plats fick hon snabbt förtroende för tandläkarna som hon beskriver som tillmötesgående och professionella. De kom överens om att Anna skulle behandlas med traditionella räls med tandfärgade fästen. Nu rekommenderar hon alla som någon gång har funderat på reglera sina tänder att åtminstone ta kontakt med Aqua Dental för ett förutsättningslöst möte.

- Jag hade till sist bestämt mig, att jag fyllt 40 skulle inte få stoppa mig. Tandställningen har verkligen förändrat mitt liv och jag är glad och stolt som äntligen gjorde det, avslutar Anna.

Maria, 27, är en annan patient som känt ett missnöje med tänderna i överkäken. Hos Aqua Dental blev hon introducerad till de olika behandlingsalternativen som fanns tillgängliga och valet föll på Invisalign med genomskinliga skenor. När behandlingen var färdig kunde hon konstatera att det var enklare än vad hon hade kunnat ana och att hon snabbt blev van med skenorna.

- Det var väldigt smidigt, och efter 10 månader var det klart, beskriver Maria.

Marcus Nestor, 39, är inne på samma spår. Även han behandlades med Invisalign och han betonar hur tidseffektiv metoden var.

- Jag trodde inte det skulle bli så pass bra på så pass kort tid, hälsar Marcus.

Tandställningen behöver inte synas

Sebastian Krok, 25, hade i många år drömt om ett vackrare leende men tanken på tandställning var för avskräckande. Därför blev han väldigt glad när han hos Aqua Dental fick höra talas om Invisalign och plötsligt hade han inget att tveka över. 

- Jag ville ha ett hollywood-leende, men inte en räls. Så Invisalign blev perfekt. Mina föräldrar reagerade inte ens första gången jag besökte dem efter jag satt in den, berättar Sebastian och skrattar.

Men Invisalign är inte den enda lösningen för den som vill undvika traditionella räls. Josefine, 25, hade stora komplex för sina tänder och var rädd att en tandställning skulle dra åt sig ytterligare uppmärksamhet mot hennes mun. Lösningen blev en så kallad lingual tandställning - det vill säga räls som fästs på insidan av tänderna. Resultat blev till och med bättre än vad hon hade vågat hoppats på.

- Nu vill jag le på bild igen och tänderna hindrar mig inte längre från att skratta. Det känns jättebra, berättar Josefine.

Bahareh Hosseini arbetar som tandhygienist och träffar dagligen patienter som vill förbättra sina leenden. Med trångställda tänder själv har Bahareh funderat mycket över sitt egna leende men trots ihärdiga försök hade hon aldrig hittat en tandläkare hon känt tillräckligt stort förtroende för. Som nyanställd på Aqua Dental kom hon i kontakt med tandregleringsspecialisten André Wikholm och han ingav det förtroende hon så länge har letat efter. Nu hade hon inte längre någon anledning att tveka. 

- Det känns bra. Jag känner att jag valde rätt metod av tandreglering och jag tror verkligen att jag kan få det bästa resultatet hos Aqua Dental och André, avslutar Bahareh.

Vill du reglera dina tänder?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Stockholm

Aqua Dental - Expressen
Vasagatan 12
Aqua Dental - Farsta
Farsta Torg 25
Aqua Dental - Hammarby Sjöstad
Lugnets Allé 10
Aqua Dental - Kista
Danmarksgatan 46
Aqua Dental - Kungsholmen
Norr Mälarstrand 62
Aqua Dental - Mood
Norrlandsgatan 13
Aqua Dental - Mörby
Mörby Centrum
Aqua Dental - Nacka
Forumvägen 32
Aqua Dental - Odenplan
Dalagatan 42
Aqua Dental - Sollentuna
Sollentuna Centrum
Aqua Dental - Täby
Täby Centrum
Aqua Dental - Vasastan
Saltmätargatan 22
Aqua Dental - Östermalm
Sturegatan 48
Aqua Dental - Narkoskliniken
Rålambsvägen 10A-10B

Göteborg

Aqua Dental - Östra Hamngatan
Östra Hamngatan 52
Aqua Dental - Olskroken
Redbergsvägen 13A
Aqua Dental - Mölndal
Brogatan 17

Uppsala

Aqua Dental - Uppsala
Vaksalagatan 3

Malmö

Aqua Dental - Malmö Hansa
Södra Promenaden 69A
Aqua Dental - Malmö Triangeln
Södra Förstadsgatan 23

Västerås

Aqua Dental - Västerås City
Vasagatan 20
Aqua Dental - Västerås Kvarteret Igor
Vasagatan 25

Helsingborg

Aqua Dental - Helsingborg City
Kullagatan 11
Aqua Dental - Helsingborg Knutpunkten
Järnvägsgatan 5

Karlstad

Aqua Dental - Karlstad
Järnvägsgatan 7

Åre

Aqua Dental - Åre
Sankt Olavs väg 33

Östersund

Aqua Dental - Östersund
Kyrkgatan 66

Borås

Aqua Dental - Borås
Allégatan 46

Borlänge

Aqua Dental - Borlänge
Stationsgatan 10

Falun

Aqua Dental - Falun
Slaggatan 1

Kalmar

Aqua Dental - Kalmar
Norra Långgatan 13

Enköping

Aqua Dental - Enköping
Torggatan 22

Linköping

Aqua Dental - Linköping
Sankt Larsgatan 33

Örebro

Aqua Dental - Örebro
Kungsgatan 14

Norrköping

Aqua Dental - Norrköping
Hantverkaregatan 20

Så Behandlas Djupt Bett

Fast tandställning Invisalign Tandreglering Djupt bett kan, om det inte behandlas, påverka din munhälsa negativt och orsaka skador på tänderna såväl som sår i gommen. Med hjälp av tandreglering kan djupt bett korrigeras och på så sätt förbättra estetiken såväl som funktionen i munnen.    Djupt bett är ett typ av bettfel som på sikt kan orsaka slitage på […]

Korsbett: Orsaker och Behandling

Tandreglering Korsbett är ett bettfel som tillhör gruppen transversella bettavvikelser. Ett korsbett kan orsaka funktionella såväl som estetiska besvär. Om du upplever funktionella besvär ska du inte vänta med att korrigera ditt korsbett.     Ett korsbett upptäcks oftast av en tandläkare vid en rutinmässig tandundersökning. Ett korsbett kan bland annat orsaka nedsatt tuggförmåga, talsvårigheter och […]

Så Behandlas Underbett

Tandreglering Om tänderna i underkäken biter ihop framför de i överkäken kallas det för underbett. Ett underbett behandlas vanligtvis med tandreglering men vid mer omfattande fall kan tandreglering behöva kombineras med käkoperation.    Underbett är en vanlig typ av bettfel och kan orsaka funktionella såväl som estetiska besvär. Exempelvis kan du uppleva smärta och svårigheter med […]

Överbett: Så Kan Det Behandlas

Fast tandställning Invisalign Överbett är ett vanligt bettfel hos både vuxna och barn. Överbett kan orsaka funktionell problematik som att du eller ditt barn exempelvis upplever svårigheter med att stänga munnen ordentligt.    Med hjälp av tandreglering kan i princip all typ av bettproblematik korrigeras. Exempelvis kan ett överbett behandlas med tandreglering. Om du har ett mer omfattande […]

Denna Bettproblematik Kan Du Korrigera Med En Tandställning

Uncategorized Tandreglering är en effektiv behandling som ger dig ett rakare, jämnare och mer hälsosamt leende. En tandregleringsbehandling kan i princip korrigera all typ av bettproblematik.     Tandreglering innebär att dina tänders position successivt flyttas med en tandställning tills dess att du får ett rakare leende. I dag finns det flera olika tandställningar att välja mellan, […]

Så Behandlas Bettfel

Tandreglering Uncategorized Har du något bettfel? Då kan du behöva korrigera ditt bett med hjälp av en tandställning. I dag finns det flera typer av tandställningar att välja mellan som kan justera dina tänder på ett effektivt sätt.  Ett bettfel innebär att dina tänder inte biter ihop på ett korrekt sätt. Ett bettfel kan därmed på sikt […]

Invisalign-skenor: Så Sköter Du Dem På Bäst Sätt

Invisalign För att en behandling med Invisalign ska vara så effektiv som möjligt och för att du ska bibehålla en god munhygien är det viktigt att sköta om dina Invisalign-skenor och rengöra dem noggrant.   Att korrigera sina tänder med genomskinliga, avtagbara skenor som Invisalign är en tandregleringsbehandling som växer i popularitet. Dessa skenor flyttar dina tänder […]

Hur länge ska man ha en retainer?

Tandreglering En retainer används efter att en tandregleringsbehandling har avslutats. Med en retainer bibehåller du ditt nya leende. Hur länge man ska ha en retainer beror på flera olika faktorer som exempelvis behandlings omfattning.  När din tandregleringsbehandling är avslutad är det viktigt att resultatet upprätthålls. Då används ofta en retainer. En retainer ser till så att […]