Att skaffa tandställning - här är patienternas upplevelser

I dag erbjuds tandreglering på flera sätt och vilken metod som passar dig bäst beror på en rad olika och högst individuella faktorer. Därför är alltid det inledande behandlingssteget ett konsultationsmöte med en tandläkare för att bedöma dina förväntningar och förutsättningar. 

I regel är de klassiska rälsen fortsatt den mest effektiva metoden då tänder kan regleras i flera led. Räls kan även placeras på insidan av tänderna och kallas därför ofta för den osynliga metoden. Fördelen är uppenbar då tandställningen går att dölja men det ska betonas att det sker på bekostnad av något mer avancerad, utdragen och kostsam behandlingsprocess. Därutöver kan tänder regleras genom Invisaligns genomskinliga och avtagbara plastskenor som via avgjutning anpassas efter dina tänder. Behandlingen sker utan fixerade metalfästen vilket innebär att du själv kan välja att plocka ur skenorna när så önskas, till exempel inför viktiga möten och händelser. Flexibiliteten förknippad med denna metod har gjort den till ett väldigt populärt behandlingsalternativ bland vuxna. 

Här kan du läsa mer om olika tandställningar och deras för- och nackdelar.

Patienternas upplevelser och reflektioner

Anna Hildingsson, 44, hade länge funderat på att skaffa tandställning men av olika anledningar hade hon aldrig vågat ta steget. Till slut kom hon i kontakt med Aqua Dental och på plats fick hon snabbt förtroende för tandläkarna som hon beskriver som tillmötesgående och professionella. De kom överens om att Anna skulle behandlas med traditionella räls med tandfärgade fästen. Nu rekommenderar hon alla som någon gång har funderat på reglera sina tänder att åtminstone ta kontakt med Aqua Dental för ett förutsättningslöst möte.

- Jag hade till sist bestämt mig, att jag fyllt 40 skulle inte få stoppa mig. Tandställningen har verkligen förändrat mitt liv och jag är glad och stolt som äntligen gjorde det, avslutar Anna.

Maria, 27, är en annan patient som känt ett missnöje med tänderna i överkäken. Hos Aqua Dental blev hon introducerad till de olika behandlingsalternativen som fanns tillgängliga och valet föll på Invisalign med genomskinliga skenor. När behandlingen var färdig kunde hon konstatera att det var enklare än vad hon hade kunnat ana och att hon snabbt blev van med skenorna.

- Det var väldigt smidigt, och efter 10 månader var det klart, beskriver Maria.

Marcus Nestor, 39, är inne på samma spår. Även han behandlades med Invisalign och han betonar hur tidseffektiv metoden var.

- Jag trodde inte det skulle bli så pass bra på så pass kort tid, hälsar Marcus.

Tandställningen behöver inte synas

Sebastian Krok, 25, hade i många år drömt om ett vackrare leende men tanken på tandställning var för avskräckande. Därför blev han väldigt glad när han hos Aqua Dental fick höra talas om Invisalign och plötsligt hade han inget att tveka över. 

- Jag ville ha ett hollywood-leende, men inte en räls. Så Invisalign blev perfekt. Mina föräldrar reagerade inte ens första gången jag besökte dem efter jag satt in den, berättar Sebastian och skrattar.

Men Invisalign är inte den enda lösningen för den som vill undvika traditionella räls. Josefine, 25, hade stora komplex för sina tänder och var rädd att en tandställning skulle dra åt sig ytterligare uppmärksamhet mot hennes mun. Lösningen blev en så kallad lingual tandställning - det vill säga räls som fästs på insidan av tänderna. Resultat blev till och med bättre än vad hon hade vågat hoppats på.

- Nu vill jag le på bild igen och tänderna hindrar mig inte längre från att skratta. Det känns jättebra, berättar Josefine.

Bahareh Hosseini arbetar som tandhygienist och träffar dagligen patienter som vill förbättra sina leenden. Med trångställda tänder själv har Bahareh funderat mycket över sitt egna leende men trots ihärdiga försök hade hon aldrig hittat en tandläkare hon känt tillräckligt stort förtroende för. Som nyanställd på Aqua Dental kom hon i kontakt med tandregleringsspecialisten André Wikholm och han ingav det förtroende hon så länge har letat efter. Nu hade hon inte längre någon anledning att tveka. 

- Det känns bra. Jag känner att jag valde rätt metod av tandreglering och jag tror verkligen att jag kan få det bästa resultatet hos Aqua Dental och André, avslutar Bahareh.

Vill du reglera dina tänder?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo

Incognito – en osynlig tandställning

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Utbudet av tandställningar växer och allt fler väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Tandställningarna anpassas mer och mer efter den moderna människan och nu finns det till och med osynliga tandställningar.  Den osynliga tandställningen heter Lingual tandställning och tandläkaren fäster den på insidan av din tandrad. En av de linguala tandställningarna heter Incognito och den tillverkas av 3M Unitek.  Dina förutsättningar avgör priset  Om du väljer […]

Invisalign: Från början till slut

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Invisalign är ett modernt tandregleringssystem som med hjälp av flertalet plastskenor justerar tändernas position. Skenorna är genomskinliga och individuellt framtagna, de byts ut ungefär varannan vecka för att successivt förflytta tänderna till önskad position.  Precis som inom andra områden och branscher går tekniken inom tandvården framåt. Nya metoder tas fram och många behandlingar kan digitaliseras. Dessutom anpassas tekniken även efter ett nytt sätt att leva. Tandregleringsmetoden Invisalign är ett exempel på den här typen av utveckling. Det är en avtagbar tandställning bestående av individuellt framtagna plastskenor (aligners) som justerar tänderna till önskad position. Att skenorna är genomskinliga och därmed näst intill osynliga gör metoden än mer populär. Med hjälp av ett speciellt framtaget datorprogram kan resultatet simuleras redan innan behandlingen påbörjas.  Många patienter som velat justera sina tänders position men avstått på grund av exempelvis motvilja mot traditionella fasta tandställningar, har nu möjlighet till en flexibel och diskret tandreglering.   Invisalign-metoden: Så går det till  Det finns många skäl till att tänderna kan behöva justeras, det kan exempelvis vara snedställningar, trångställningar, gluggar eller olika typer av bettproblematik. Oavsett orsak till tandregleringen görs alltid en utredning och tillsammans med ortodontisten pratar du igenom olika metoder, förutsättningar […]

Förutsättningar inför tandregleringsbehandling

Fast tandställning Incognito Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning I dag finns det många tandställningar att välja mellan och det kan tyckas omständigt att hitta rätt. Genom en konsultation med en tandläkare kan du få hjälp att välja en tandställning som passar dina behov och kan ge dig de bästa resultaten.  Tandställning kan vara en åtgärd på problem som exempelvis gör det svårt att tugga, men behandlingen kan också genomgås av estetiska skäl. I dag […]

Allt om den klassiska tandställningen räls

Tandläkare Tandreglering Tandställning Fasta tandställningar, klassisk räls, genomskinliga skenor och helt osynliga. Det finns många tandregleringsmetoder på marknaden. Den klassiska rälsen har funnits länge och ger väldigt precisa resultat. Varför en person väljer att justera tändernas position med hjälp av tandställning och tandreglering kan variera. Det kan vara av estetiska orsaker, missnöje över hur tänderna ser ut men […]

Få ditt drömleende med hjälp av tandreglering

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som bara går att göra i tonåren. Faktum är att tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, ofta är ett mycket bra behandlingsalternativ för dig som vill förändra ditt bett och utseendet på ditt leende, oavsett ålder. Ortodontiska behandlingar kan vara aktuella om dina tänder sitter […]

Tandställningens utveckling genom tiden

Incognito Inman aligner Invisalign Patienter Tandläkare Tandställning Tandreglering är en populär behandling som dessutom blir allt vanligare bland vuxna. Det är en metod som funnits betydligt längre än vad du kanske tror, men det har hänt mycket i utvecklingen sedan tandregleringens begynnelse. I dag finns det många olika tandställningar att reglera tänderna med. Den traditionella rälsen är fortfarande den mest använda tandställningen, […]

Därför ska du använda en retainer efter en tandställning

Patienter Tandläkare Tandreglering Tandställning Uncategorized När den större delen av en tandregleringsbehandling är genomförd och tandställningen plockas ut behöver tändernas positioner stabiliseras, vilket görs genom en så kallad retainer. Retainern är en viktig del i behandlingens långsiktiga resultat. En tandregleringsbehandling består av tre faser och fixeringsfasen är den sista av dem. I det stadiet används en retainer för att stärka […]