”Mina tänder hindrar mig inte längre från att skratta”


Josefine led på grund av utseendet på sina tänder och täckte ofta munnen när hon pratade. När hon inte fick hjälp av sin tandläkare valde hon att bekosta sin tandställning själv. Tack vare den osynliga tandställningen tycker Josefine om att le igen.

En traditionell tandställning var aldrig ett alternativ för Josefine, 25, från Stockholm. Hon hade sedan länge haft komplex för sina tänder. Hennes tänder var trångställda och ojämna, vilket gjorde dem svåra att rengöra och ledde till problem med karies.
Josefine träffade en tandläkare för att hon ville ha en tandställning men blev då inte erbjuden någon. Hon lät sig inte stoppas utan bestämde sig för att göra någonting åt problemet och betala tandregleringen själv.
– Jag hade komplex för mina tänder och ville inte att det skulle kännas som att fler personer tittade på dem. Jag tyckte att det var värt att betala extra för att få ha tandställningen på tandradens insida, säger Josefine.
Hon fortsätter:
– Jag täckte ofta för munnen när jag pratade och undvek att le. Det blev bara värre med tiden och jag ville helt enkelt slippa tänka på det.

Tillmötesgående personal 

När hon väl bestämt sig sökte hon sig till Aqua Dental och besökte kliniken på Östermalm.
– Personalen på kliniken var väldigt tillmötesgående och jag kände förtroende för dem genom hela behandlingen. De var snabba att hjälpa till om jag fick några problem. Om ett fäste lossnade var det bara att komma in, säger hon.

I dag har det gått nästan ett år sedan hon blev färdigbehandlad med en lingual tandställning, det vill säga en tandställning på insidan av tandraden som inte syns från utsidan. Behandlingen tog bara 2,5 år och Josefine upplevde inga besvär alls. Det enda problemet hon upplevde var att hon läspade lite de första veckorna. Detta kan ske då rälsen kan störa tungan lite i början.
– För mig var det bara positivt när det spände lite, för då förstod jag att det hände något, säger hon.

Bättre slutresultat än förväntat

Efter behandlingen är Josefine mycket nöjd med sina tänder. Resultatet efter tandregleringen blev nästan bättre än vad hon från början hade hoppats på.
– I dag vill jag le på bild igen. Mina tänder hindrar mig inte längre från att skratta i sociala sammanhang, säger hon.

Vill du skaffa tandställning?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Intresserad av en tandställning?

Är du intresserad av mer info?

Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer om tandställning eller tandreglering.

Kontakta Aqua Dental
020 20 20 80
servicecenter@aquadental.se

Här hittar du våra kliniker:

Hammarby Sjöstad – Stockholm
Lugnets Allé 10

Kungsholmen – Stockholm
Norr Mälarstrand 62

Östermalm – Stockholm
Sturegatan 48

Express – Stockholm
Vasagatan 12

Nacka – Stockholm
Forumvägen 32

Sollentuna – Stockholm
Sollentuna Centrum

Mörby – Stockholm
Mörby Centrum

City – Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken – Göteborg
Redbergsvägen 13 A

Aqua Dental Logo